• Youtube
  • Facebook
  • linkedin
  • kvidre
  • whatsapp

Én gratis støtte din virksomhed

nyheder

Når det kommer til opladning i livet, er din første reaktion, om du skal bruge en oplader og et ladekabel.I de senere år er der kommet en række "trådløse opladere" på markedet, som kan lades "i luften".Hvilke principper og teknologier bruges i dette?
Allerede i 1899 begyndte fysikeren Nikola Tesla sin udforskning af trådløs kraftoverførsel.Han byggede et trådløst krafttransmissionstårn i New York, og udtænkte en metode til trådløs krafttransmission: at bruge jorden som den indre leder og jordens ionosfære som den ydre leder, ved at forstærke senderen i den radiale elektromagnetiske bølgeoscillationstilstand, etableret mellem kl. jorden og ionosfæren Den giver resonans ved en lav frekvens på omkring 8Hz og bruger derefter de elektromagnetiske overfladebølger, der omgiver jorden, til at transmittere energi.
Selvom denne idé ikke blev realiseret på det tidspunkt, var det en dristig udforskning af trådløs opladning af videnskabsmænd for hundrede år siden.I dag har folk løbende undersøgt og testet på dette grundlag og med succes udviklet trådløs opladningsteknologi.Det oprindelige videnskabelige koncept er gradvist ved at blive implementeret.
Trådløs opladning er en teknologi, der bruger en ikke-fysisk kontaktmetode til at opnå strømoverførsel.På nuværende tidspunkt er der tre almindelige trådløse strømtransmissionsteknologier, nemlig elektromagnetisk induktion, elektromagnetisk resonans og radiobølger.Blandt dem er den elektromagnetiske induktionstype en meget brugt metode, som ikke kun har høj opladningseffektivitet, men også har lave omkostninger.

Arbejdsprincippet for trådløs elektromagnetisk induktionsteknologi er: installer sendespolen på den trådløse opladningsbase, og installer modtagespolen på bagsiden af ​​mobiltelefonen.Når mobiltelefonen oplades tæt på ladestationen, vil sendespolen generere et magnetisk vekselfelt, fordi den er forbundet til vekselstrømmen.Ændringen af ​​det magnetiske felt vil inducere en elektrisk strøm i modtagespolen, hvorved energien overføres fra den sendeende til den modtagende ende og til sidst afslutte opladningsprocessen.
Opladningseffektiviteten af ​​den elektromagnetiske induktions trådløse opladningsmetode er så høj som 80%.For at løse dette problem har forskere startet et nyt forsøg.

I 2007 brugte et forskerhold i USA med succes elektromagnetisk resonansteknologi til at tænde en 60-watt pære omkring 2 meter væk fra strømkilden, og kraftoverførselseffektiviteten nåede 40%, hvilket startede forsknings- og udviklingsboomet inden for elektromagnetisk resonans trådløs opladningsteknologi.

Princippet for trådløs opladningsteknologi for elektromagnetisk resonans er det samme som lydens resonansprincip: en energitransmitterende enhed og en energimodtagende enhed justeres til samme frekvens, og energien fra hinanden kan udveksles under resonans, så spolen i én enhed kan være langt væk.Afstanden overfører strøm til en spole i en anden enhed, hvilket fuldender opladningen.

Den trådløse opladningsteknologi med elektromagnetisk resonans bryder begrænsningen af ​​elektromagnetisk induktion over kort afstand, forlænger ladeafstanden til 3 til 4 meter maksimalt og slipper også for begrænsningen om, at modtagerenheden skal bruge metalmaterialer ved opladning.

For yderligere at øge afstanden til trådløs strømtransmission har forskere udviklet radiobølgeopladningsteknologi.Princippet er: en mikrobølgesendeenhed og en mikrobølgemodtagerenhed fuldender trådløs strømtransmission, sendeenheden kan installeres i et vægstik, og modtagerenheden kan installeres på ethvert lavspændingsprodukt.

Efter at mikrobølgesenderenheden har transmitteret radiofrekvenssignalet, kan den modtagende enhed fange radiobølgeenergien, der hoppes fra væggen, og opnå stabil jævnstrøm efter bølgedetektering og højfrekvent ensretning, som kan bruges af belastningen.

Sammenlignet med traditionelle opladningsmetoder bryder trådløs opladningsteknologi til en vis grad begrænsningerne af tid og rum og bringer en masse bekvemmelighed til vores liv.Det menes, at der med den videre udvikling af trådløs opladningsteknologi og relaterede produkter vil være en bredere fremtid.ansøgningsmuligheder.


Indlægstid: 20-jun-2022